Tanszercsomagot vittünk Délvidékre

Tanszercsomagot vittünk Délvidékre

A nyugat-bácskai Nemesmilitics ősztől magyarul tanuló elsős diákjainak augusztus 7-én juttattuk el a Nemzeti Összetartozás Alapítvány tanévkezdési ajándékát.

A Zombor városához közel eső, a határtól légvonalban 15 kilométerre található magyarlakta településen Krizsán Valéria és Szabó Anna tanítónők vették át alapítványunk csomagjait. A tornazsákból, labdából, tolltartóból, színezőkből és könyvekből álló tanszercsomaggal a 2021/22-es tanévet megkezdő 6 magyar elsős iskolakezdését támogattuk, akik a helyi Testvériség-Egység Általános Iskola magyar tagozatára fognak járni ősztől.

Kétnyelvű településtábla Nemesmilitics határában

A régi nemesi lakosságú faluban a magyarság 40 % körüli arányával még mindig relatív többséget alkot a szerb és horvát közösségek mellett. Nemesmiliticset az utóbbi évtizedek elvándorlási hullámai különösen sújtották, emellett a Nyugat-Bácskára jellemző magas munkanélküliség is nehezíti a helyben élők életét.

A szülőföldjükön maradt családok jellemzően nehéz anyagi körülmények között élnek, ezért a diákok számára küldött tanszercsomag nagy segítséget jelent.