Könyv

Kezdőlap

Sóval hintették be

KÖNYV JELENT MEG AZ ELTITKOLT POZSONYLIGETFALUI NÉPIRTÁSRÓL

Udvardy Zoltán író, újságíró, a 2020-ban megjelent Népirtás Pozsonyligetfalun című dokumentumfilm társszerzője legújabb könyvében a magyar és német polgári lakossággal szemben 1945 nyarán Pozsony környékén elkövetett tömeggyilkosságokat tárja fel. A Nemzeti Összetartozás Alapítvány megbízásából a Magyar Napló gondozásában megjelent kötetet alapítványunk honlapján kedvezményesen meg lehet vásárolni.

Hosszú ideg tiltott tabunak számított, de ma már egyre többen bátorkodnak arról a népirtásról beszélni, amelyet 1945 júniusában és júliusában követtek el Pozsonyligetfalun és környékén a magyar és német civil lakosság ellen. A témában az áttörést Géczy Dávid és Udvardy Zoltán közös alkotása, a 2019-ben megjelent Népirtás Pozsonyligetfalun című dokumentumfilm hozta el, amely két évvel később a Magyar Mozgókép Fesztiválon fődíjas lett. Most ennek a filmnek az alapján Udvardy Zoltán író, újságíró hiánypótló könyvet írt Sóval hintették be címmel, amely a Pozsony környéki tömeggyilkosságok történetét tárja fel.

Pozsonyból és környékéről 1945 tavaszán, már a második világháború befejezése előtt megkezdték a magyar és német családok kitelepítését. Az erőszakos deportálások közben haláltábort is létrehoztak, és amint erre a mű rámutat, a Pozsonyligetfalunál történtek és a csehországi Přerov mellett elkövetett, több száz ember halálát okozó tömegmészárlás között komoly összefüggés fedezhető fel. Udvardy Zoltán könyve az oknyomozó szociográfia módszerével dolgozik, és megrázó erővel tárja fel a magyar és német civil lakosság elleni genocídium eltitkolt körülményeit.

A kötet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, a Nemzeti Összetartozás Alapítvány megbízásából, a Magyar Napló kiadó gondozásában jelent meg. Az 576 oldalas, keménytáblás könyv bolti ára 3500 Ft, de alapítványunk honlapján kedvezményesen – 3000 Ft+postaköltség áron – a készlet erejéig megrendelhető.

megrendelőlap

"A sóval hintettékbe" című könyv

Könyvünk kereskedelmi forgalomba nem kerül, de szívesen elküldjük postán mindazoknak, akik a könyvre szánt összeget adományként felajánlják alapítványunknak, ezzel is segítve missziónkat. Az adományt banki átutalással küldheti el, de utánvétellel is fizethet.

Jelenleg csak az Európai Unió területére tudunk postázni. A könyveket az adomány beérkezésétől számított kb. 10 napon belül tudjuk kézbesíteni magyarországi címek esetén.

    A közel 600 oldalas, keménytáblás kötetnek nincs megszabott vételára, mivel a Nemzeti Összetartozás Alapítvány nem végez értékesítési tevékenységet. Adományozóinknak viszont szívesen eljuttatjuk postán az albumot.


    Jelenleg csak az Európai Unió tagállamai területére tudunk postázni. A könyveket az adomány beérkezésétől számított kb. 10 napon belül tudjuk kézbesíteni magyarországi címek esetén.