Támogatjuk a II. Királyfeszt megvalósulását

Támogatjuk a II. Királyfeszt megvalósulását

Alapítványunk anyagi juttatással segíti, hogy a Magyar Patrióták Közössége egyesület és a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány közös szervezésében megvalósuló hagyományőrző családi hétvége színes programokkal várhassa az érdeklődőket a Rákosmezei Királydombon.

A tavalyihoz hasonlóan a zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők megelevenítik Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett lesznek látványos harci bemutatók, íjászat, népművészeti vásár és állatsimogató. A Királyfeszt rendezésében idén a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány is részt vesz, akik izgalmas hadijátékokkal, így bajvívással várják a legfiatalabbakat.

A szeptember 10–11-i hétvégi rendezvény a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Összetartozás Alapítvány támogatásával valósul meg a középkori magyar országgyűlések színhelyén, a Rákosmezei Királydombon. A Királyfeszt – akárcsak tavaly – továbbra is ingyenesen látogatható.

A színpadon, amely idén egy középkori sátor alatt kap helyet, a Hollóének Hungarica és a Tabulatúra régizene-együttesek, valamint a Számadó zenekar táncháza gondoskodik a közönség jókedvéről. Az idei Királyfeszt újdonsága, hogy az autentikus zenei programoknak otthont adó színpadsátor mellett egy előadósátor is épül, ahol a magyar középkorról tudhatnak meg többet az érdeklődők. Emellett a kétnapos esemény idejére újra felállítjuk a Királydomb történetéről készített kiállításunkat, és a tavaly már megismert Patrióta könyvsátor sem fog hiányozni a programból – adták hírül a szervezők.

A Nemzeti Összetartozás Alapítvány fontosnak tartja, hogy a jövő nemzedékek szerves kapcsolatot ápoljanak a hagyományokkal, hogy a magyarság szellemi és tárgyi kultúrája a mai korban is az élet szerves részét alkossák. A Rákosmezei Királydomb egy olyan nemzeti ügy, amely magában egyesíti a hagyományok éltetését és a nemzeti összetartozás gondolatát, ezért anyagi eszközeinkkel támogatjuk a II. Királyfeszt megvalósulását.

Nemzeti Összetartozás Alapítvány, 2022.09.03.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2022. szeptember 10-11-én!