Orgonakoncertekkel segítjük a kárpátaljai magyarokat

Orgonakoncertekkel segítjük a kárpátaljai magyarokat

A legnehezebb sorsú nemzetrész támogatására szervez jótékonysági orgonakoncert-sorozatot Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművésszel a Nemzeti Összetartozás Alapítvány. A turné bevételeivel célzott támogatást nyújtunk kárpátaljai magyar oktatási és szociális intézményeknek. Az első orgonakoncertet szeptember 23-án szombaton a székesfehérvári bazilikában rendezzük meg, ahol az adományok mellett tanszerfelajánlásokat is fogadunk.

A Kárpátaljáért szervezett jótékonysági orgonakoncert-sorozat első állomása az ősi koronázóváros lesz. Szeptember 23-án szombaton 18 órai kezdettel a székesfehérvári Szent István király székesegyház falai között Bach, Liszt, Mozart, Mendelssohn és Szigeti Kilián művei csendülnek fel Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész közreműködésében.

Az orgonakoncert-sorozat a Nemzeti Együttműködési Alap által nyújtott pályázati támogatásból tud megvalósulni. Székesfehérvár után szeptember 30-án Kiskunfélegyházán, október 7-én Fonyódon, október 14-én Ócsán, majd október 21-én Mezőtúron folytatódik a jótékonysági turné, melynek záró állomása a felvidéki Ipolyság lesz október 28-án.

A szervezők kérése, hogy a belépőjegyre szánt összeget dobják a helyszínen kihelyezett urnába. Az ajánlott adomány fejenként 1.500-5.000 Ft, melyeket az alapítvány teljes egészében kárpátaljai magyar oktatási és szociális intézményeknek juttatja el. A helyszíneken emellett tanszereket is gyűjtünk a háború sújtotta tartományban magyar nyelven tanuló általános iskolás gyerekek részére.

Aki nem tud részt venni az orgonakoncerteken, hozzájárulását a Nemzeti Összetartozás Alapítvány OTP Banknál vezetett 11711003-21469525 számú bankszámlájára küldheti el. Megjegyzésnek kéretik beírni, hogy Kárpátalja. (IBAN: HU36117110032146952500000000, SWIFT / BIC kód: OTPVHUHB)

„A jókedvű adakozót szereti az Isten”

Nemzeti Összetartozás Alapítvány