Kétmillió forint értékű adományt gyűjtöttünk Kárpátaljának

Kétmillió forint értékű adományt gyűjtöttünk Kárpátaljának

November utolsó napján lezárult a Kárpátalját segítő orgonakoncert-sorozatunkhoz kapcsolódó adománygyűjtés. A jótékonysági felhívás rendkívül eredményes volt, ugyanis a befolyt adományok összértéke eléri a kétmillió forintot. A támogatást – amelynek zöme pénzben érkezett – a Felső-Tisza-vidéki Visk magyar középiskolája fogja megkapni a közeljövőben.

A Nemzeti Összetartozás Alapítvány kuratóriuma jóváhagyta a jótékonysági kezdeményezés adományösszesítőjét, amelynek értelmében több mint kétmillió forint értékű segítséget tudunk nyújtani a kárpátaljai Visk magyar középiskolájának. A befolyt támogatás döntő része, összesen 1 millió 722 ezer forint pénzben érkezett, amelyből az intézmény elhasználódott ablakait és a sürgős felújításra szoruló csatornarendszert fogják fejleszteni. Ez az összeg a hat orgonakoncert helyszínén, valamint a banki átutalással érkezett adományokat tartalmazza (beleértve az ipolysági helyszínen euróban befolyt adományokat is, melyeket a magyar számviteli szabályoknak megfelelően forintra kellett váltanunk).

A jótékonysági szállítmány fennmaradó, mintegy 300 ezer forint értékű részét az összegyűjtött tanszerek, valamint a diákok szellemi épülését szolgáló könyvfelajánlások teszik ki. Az adományokat a Nemzeti Összetartozás Alapítvány önkéntesei a közeljövőben juttatják el Kárpátaljára, amelyről be fogunk számolni honlapunkon.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazon honpolgárok számára, akik akár pénzadománnyal, akár tanszerek küldésével támogatták jótékonysági kezdeményezésünket. A felhívás és az orgonakoncert-sorozat sikere arra buzdítja csapatunkat, hogy ezt a munkát folytatni érdemes!

Nemzeti Összetartozás Alapítvány