Kárpátaljáért szólt az orgona a székesfehérvári Szent István-király bazilikában

Kárpátaljáért szólt az orgona a székesfehérvári Szent István-király bazilikában

A közönség felállva, vastapssal fogadta Teleki Miklós neves orgona- és zongoraművész jótékonysági turnéjának első koncertjét. A Nemzeti Összetartozás Alapítvány által szervezett sorozat hat helyszínen valósul meg, a befolyó adományokkal a kárpátaljai magyar oktatási és szociális intézményeket támogatjuk.

Székesfehérváron, a Szent István király székesegyházban indult útjára szeptember 23-án szombaton este Kárpátaljáért szervezett orgonakoncert-sorozatunk. A rendezvény elején Dr. Hetzmann Róbert, a Nemzeti Összetartozás Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket. „Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy kezdeményezésünk éppen innen, az ősi koronázóvárosból, az első királyunk oltalma alatt álló székesfehérvári bazilikából indulhat útjára” – mondta szervezetünk vezetője.

A zenei esemény nyitányaként Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész ismertette az est műsorát. A közönség lélekemelő orgonakoncert részese lehetett, melyen Bach, Mozart, Mendelsson, Liszt és Szigeti Kilián darabjai csendültek fel. A hallgatóság elégedettségéről árulkodik, hogy bár a bazilikában a kedvezőtlen időjárás miatt nem volt teltház, mégis vastapsot kapott a művész a pompázatos zenei és lelki élményért.

Teleki Miklós és a Nemzeti Összetartozás Alapítvány jótékonysági orgonakoncert-sorozata szeptember 30-án 18 órai kezdettel Kiskunfélegyházán folytatódik.

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával megvalósuló alkalmak bevételeivel kárpátaljai magyar oktatási és szociális intézményeknek nyújtunk célzott támogatást. Aki nem tud részt venni a koncerteken, de szeretne hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez, a Nemzeti Összetartozás Alapítvány OTP Banknál vezetett 11711003-21469525 számú bankszámlájára küldheti el adományát. A közleménybe kéretik beírni, hogy „Kárpátalja”.

Nemzeti Összetartozás Alapítvány (c) 2023. szeptember 24.